Afbeelding
Henrie van Zoggel

Wandeling door natuur en historie van de Trentse Bossen

Ondernemend Maashorst

UDEN - Zondag 17 september organiseert IVN Uden een wandeling van ongeveer zeven kilometer door de Trentse bossen bij Zeeland. Het wordt een gevarieerde wandeling door bos, open veld, over het Duits Lijntje en langs de vliegbasis. Vertrek om 10.30 uur bij Eeterij d’n Oven aan de Verbindingsweg 1 in Zeeland. De route is niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens of mensen die slecht ter been zijn. Deelname is zoals altijd gratis. Let op: Parkeren op het weiland bij het restaurant!

De Trentse bossen of Trentsche Bosschen is een langgerekt bosgebied in de gemeente Maashorst en eigendom van deze gemeente. Het gebied is ongeveer 150 ha groot. Deze bossen maken deel uit van de ecologische hoofdstructuur (EHS) van Nederland, die in verbinding staat met natuurpark Maashorst in het westen en de loofbossen bij Mill in het oosten.

IVN-gidsen vertellen je van alles over de rijke geschiedenis en de (nieuwe) natuur in dit gevarieerde gebied. Waar vroeger soldaten zaten, wonen nu vleermuizen. En waar vroeger tsaren door Europa treinden, verplaatsen zich nu diverse diersoorten over diezelfde route.

Meer weten? Wandel gezellig mee op 17 september!

Kijk ook eens op www.ivn.nl/afdeling/uden.