Afbeelding
Rian van Schijndel

Een reis met goede boeken én een gastronomische verwennerij

Ondernemend Maashorst

Wanneer we in het thema blijven, dan was de ledenavond van MOOS van 10 januari te vergelijken met een vakantie maar dan gegoten in één avond, waarbij een aantal aanwezigen een paar goede boeken en verhalen bij zich had. Tel daarbij het enorm lekkere eten op, en de avond kon gewaardeerd worden met een ‘uitstekend’. Feest- en sportcafé Makkers, TravelXL Schaijk, Spijker Boek & Gemak en Restaurant De Potter waren het decor waarin MOOS-leden ontspannen konden genieten. 

Rond 18.30 uur heette Rian van Schijndel, voorzitter MOOS, namens het bestuur ongeveer veertig ondernemers van harte welkom in Schaijk. Na hen een zakelijk goed en gezond 2023 gewenst te hebben, kon de ledenavond vol verhalen beginnen.

Makkers
De ledenavond, die gegoten zat in een bedrijfsbezoek, startte bij het nieuwe Feest- en Sportcafé Makkers. De creativiteit van de inrichting zorgde bij menig ondernemershart voor een sprongetje, want het is geweldig hoe de passie en het enthousiasme van de onverschrokken jeugd hier een prachtige feestlocatie voor 18-plussers gerealiseerd hebben.
John Potjes en zijn vriendin Bo namen het woord en vertelden vol enthousiasme over het idee, de samenwerking met kameraad Akram Abdo Ali en hoe zij met vrienden en familie keihard gewerkt hebben aan deze droom, waarbij ik geen woord overdrijf als ik zeg dat de realiteit de droom overstegen is. Feest- en Sportcafé Makkers bevindt zich links van restaurant De Potter en is een enorme aanwinst voor Schaijk. Het is een prachtige uitgaansmogelijkheid voor jongeren waar menig dorp jaloers op kan zijn.

Travel XL Schaijk
Nadat genoten kon worden van overheerlijke tapas als voorgerecht en iedereen zijn of haar drankje op had, kon de reis verder voortgezet worden; op loopafstand naar TravelXL Schaijk. TravelXL Schaijk is al 20 jaar het bekendste reisbureau van Schaijk en omstreken en staat bekend om haar zeer deskundig advies op maat, maar ook uit eigen ervaringen én de persoonlijke touch die zij haar klanten biedt.

De reiswinkel was feestelijk versierd naar aanleiding van het 20-jarig jubileum dat eigenaresse Yvonne Bloemers en haar team te vieren hebben. Een uitgelezen gelegenheid voor de reislustige onderneemster om de aanwezige ondernemers te vertellen hoe ze gestart is. Waar de passie van Yvonne vandaan komt en wat dit reisbureau nou zo bijzonder maakt, merk je al aan de manier waarop zij haar verhaal vertelt; namelijk vol overgave.

“Wat veel mensen niet weten, is dat het boeken van een vakantie bij een reisbureau helemaal niet duurder hoeft te dan het online boeken van een reis”, vertelt Yvonne. Ze heeft fijne trouwe klanten die graag terugkomen voor de persoonlijke en gedreven werkwijze die Travel XL hanteert; en dat dus al 20 jaar.

Lekker doorgaan
Ben en Anja Maathuis zijn het gezicht van De Spijker Boek en Gemak. De naam van hun onderneming is in ere hersteld en volgens Anja werd het tijd om weer lekker de naam te dragen waar het allemaal ooit mee begon.
De Spijker Boek en Gemak is een winkel waar je niet alleen terechtkunt voor boeken, maar zoals de naam al zegt voor veel meer. Anja vertelt haar verhaal en ook over dat Ben het leuk leek om in de zaak te werken, zo lekker dichtbij huis. De Spijker Boek en Gemak is een heerlijke winkel waar het echtpaar ieder hun eigen afdeling heeft. Anja is helemaal gek van lezen en schrijft een recensie over het boek in het kort op een label dat ze bij het boek doet. Op die manier zien de klanten meteen al of het een goed boek was, volgens Anja. Anja vervolgt haar verhaal; een mooi verhaal van generaties die de onderneming aan elkaar overdragen en waar het hart de juiste richting aangeeft.

We reizen terug naar Restaurant De Potter. Eigenaar Theo is helaas ziek, maar het team van De Potter laat zien dat ze het goed voor elkaar hebben. Op deze prachtige locatie genieten we van een tapasbuffet, ondertussen ook genietend van de ouderwetse gastvrijheid, zoals dat een Brabants horecabedrijf betaamt.

Terug en vooruit
Tussen de gangen door werd er teruggeblikt op een memorabel jaar voor ons, Maashorst Ondernemers. We hebben op het 10-jarig bestaan geproost, de fietskaart werd uitgebracht, er kwam een nieuwe folder over Maashorst Ondernemers en de ledenbijeenkomsten werden na corona weer goed bezocht. Prachtige bedrijfsbezoeken kunnen we weer op onze lijst van geslaagde events schrijven. “We hebben nog een taak uit 2022 te vervullen”, vertelt de voorzitter tijdens het intermezzo. “We willen graag het 100ste lid feliciteren. Mark van den Akker van Buitengewoon Brabant krijgt hiervoor een jaar gratis lidmaatschap.”

Het jaar 2023 zijn we met deze avond alweer goed begonnen en de overige ledenbijeenkomsten staan alweer gepland. Zet maandag 13 maart, dinsdag 13 juni, woensdag 4 oktober en donderdag 14 december maar alvast op je agenda. Deze datums zijn overigens ook terug te vinden op de website.

De Potter
Tijdens een intermezzo, waarin het hoofdgerecht verwisseld wordt door een toetjesbuffet, vertelt John Potjes over het restaurant, een ruimte die eerst dienstdeed als café en eetgelegenheid. Het bleek echter al snel dat dat niet zo’n goede combinatie was in één ruimte, daarom is het nu een restaurant aangevuld met een ruim terras.
In de prachtige feestzaal, waar we deze avond van ons eten genieten, krijgen we nog een smakelijke nagerechtenproeverij, terwijl we verwend worden met de prachtige filmbeelden uit ons mooie Maashorst.

‘Het was een enorm fijne avond’, ‘heerlijk ontspannen’ en ‘enorm genoten van het heerlijke eten’. ‘Super bedankt’, klinkt het bij het afscheid.

John Potjes en zijn team worden nogmaals bedankt voor het fantastische eten en de gastvrijheid. Het bestuur knikt tevreden naar elkaar voordat ook zij de zaal verlaten. 

Het was een mooie avond, waarin wederom verbindingen gelegd zijn en waarbij alle gasten hebben genoten. Een avond MOOS zoals deze bedoeld is!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding