Afbeelding

Cursus ‘Jeugdnatuurgids’ voor volwassenen bij IVN Bernheze

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Buitenspelen, frisse lucht en natuur zijn gunstig voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Daarom zet IVN zich in om kinderen in contact te brengen met de natuur. Ga jij het IVN hiermee helpen? Schrijf je dan in voor deze inspirerende cursus!

Op 14 maart start het IVN Bernheze, samen met IVN-afdelingen uit de regio met een cursus ‘Jeugdnatuurgids’ voor volwassenen. In negen bijeenkomsten en met veel praktijkoefeningen binnen en buiten leer je in een half jaar tijd hoe je enthousiast je verhaal en verwondering over de natuur kunt overbrengen. We richten ons op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. 

Waarom zou je meedoen?
Al doende zul je zelf ook het een en ander van de natuur opsteken. Verder leer je van ervaren collega’s speelse methoden aan om kinderen buiten te laten genieten. Leuk voor andere kinderen, misschien ook voor je eigen (klein)kinderen. Het geeft enorm veel voldoening om samen met kinderen buiten in de natuur leuke activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen.

Wat vragen we?
Enthousiasme en de bereidheid zelf ook te willen leren en ook dat je je na afloop van de cursus actief samen met het IVN inzet met de voorbereiding en de uitvoering van natuuractiviteiten binnen IVN-verband. In het begin altijd samen met ervaren collega’s.

Wanneer beginnen we?
De cursus start op 14 maart en loopt in negen bijeenkomsten door tot en met 8 oktober. Afwisselend komen we in totaal negen keer op dinsdagavond en zaterdagochtend bij elkaar. Op wisselende locaties.

Kosten
Deelname kost per persoon € 30,-. Ben je nog geen lid van het IVN dan komt het lidmaatschap van het IVN er nog bij; dat kost € 24,-. Hiervoor krijg je negen bijeenkomsten van ongeveer twee en een half uur, observatie- en stagemogelijkheden, een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee. Voor meer informatie ga naar www.ivn.nl/afdeling/bernheze of neem contact op met Wibet Eshuis via 06-21481414 of Marja Generaal, m.generaal@gmail.com.

Aanmelden kan tot 11 februari. In week 7 worden de intakegesprekken gehouden.

Afbeelding