bron: www.trefhetinoss.nl
bron: www.trefhetinoss.nl

Bijzondere melodie ‘Mijn Oss’ galmt door Raadhuislaan

Gemeentenieuws

OSS - Van 26 september tot 10 oktober klinkt uit het carillon voor het gemeentehuis in Oss een bijzondere melodie. Het carillon speelt dan het lied ‘Mijn Oss’ uit de muziektheatervoorstelling ‘De Bende van Oss’. Het lied is te horen op werkdagen elk heel uur tussen 8.00 en 17.00 uur en in het weekend tussen 10.00 en 17.00 uur. De theaterproductie ‘De Bende van Oss’ gaat op vrijdag 30 september in première in theater De Lievekamp. Daar is het hele lied ‘Mijn Oss’ te beluisteren. Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij en Fabriek van Torenuurwerken uit Asten heeft het mogelijk gemaakt om het lied op het carillon te spelen. 

Bende van Oss in het theater
De Stichting TheaterStof brengt onder leiding van componist/ dirigent Tom Löwenthal en regisseur/ schrijver Peter van Aar de muziektheaterproductie ‘De Bende van Oss’ op de planken van theater De Lievekamp. De première is op vrijdag 30 september. Ook op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober zijn er voorstellingen van De Bende van Oss. In deze productie zingt Ossenaar Berry Reijnen als burgemeester Spitmakers het lied ‘Mijn Oss’. Het is een ode aan Oss waar het volgens hem, hoe dan ook en ongeacht wat er leeft en heerst, echt heus nog niet zo slecht is!

Ludiek idee
Regieassistente Dorette Ploegmakers kwam met het ludieke idee om de melodie van ‘Mijn Oss’ rond de voorstellingen door Oss te laten klinken. De makers wensen en hopen dat iedereen die deze melodie hoort zichzelf even afvraagt wat stad en gemeente Oss voor hem of haar betekent. En kijkt hoe we sociaal, maatschappelijk, ondernemend en zeker ook cultureel meetellen. Het Osse verleden – ook de periode van De Bende van Oss – is de basis voor alles wat Oss tegenwoordig is. En ja, Stichting TheaterStof meent dat het echt helemaal niet zo gek is in Oss.