Afbeelding

Een bijzondere uitreiking op Het Hooghuis ZuidWest

Algemeen

OSS – Dinsdagmiddag 16 mei was het feest voor 26 leerlingen van Het Hooghuis ZuidWest. Zij mochten hun officiële EHBO-diploma in ontvangst nemen. De leerlingen volgden binnen hun profiel Zorg & Welzijn het keuzevak EHBO. Afgelopen week sloten zij de periode af met een realistisch examen.

EHBO op school
Leerlingen van ZuidWest met het profiel Zorg & Welzijn kunnen in het derde jaar kiezen voor het vak EHBO. In maart gaat docent en verpleegkundige Patty van der Doelen met een club van 26 leerlingen gemotiveerd van start, bijgestaan door collega Patty Somers – instructeur Zorg & Welzijn. Zeven weken lang krijgen de leerlingen acht tot twaalf uur per week EHBO, waarvan vier uur per week verzorgd door medewerkers van Het Rode Kruis.

Levensecht examen
Op 16 mei volgt de laatste les, waarbij er ook een lotusslachtoffer aanwezig is. Vereniging Lotus Nederland staat voor ‘Landelijke Opleiding Tot Uitbeelden van Slachtofferhulp’. Zo wordt de laatste les voor de leerlingen opeens wel heel echt! “Het was heel leuk en het viel gelukkig best wel mee”, zegt één van de leerlingen. Een andere leerling voegt toe: “Ik vind het heel belangrijk dat je dit kan; iedereen kan iets krijgen.”

Feestelijke afsluiter
Het is de eerste keer dat leerlingen van deze Hooghuis-school een officieel EHBO-diploma ontvangen. Dat vraagt natuurlijk om een feestelijke uitreiking. In het bijzijn van docenten, mentoren, ouders/verzorgers en zelfs een aantal grootouders werd het diploma in ontvangst genomen. Teamleider Sara Luiten besluit enthousiast: “Wij zijn super trots op onze leerlingen met dit prachtige behaalde resultaat. Met dit diploma zetten ze een mooie stap in de toekomst, of deze nu binnen of buiten de zorg zal zijn. Het diploma is twee jaar geldig en nemen deze leerlingen, nadat zij volgend jaar eindexamen doen, mee naar hun eerste jaar op het MBO.”

Een sterke keuze
Het Hooghuis ZuidWest is een school waar je als leerling midden in de praktijk staat. Met uitdagende stages en gave praktijkvoorzieningen op school maak je kennis met mogelijke toekomstige beroepen binnen maar liefst zeven profielen. Zo krijg jij de ruimte om te onderzoeken én te kiezen voor datgene wat echt bij jou past.