Afbeelding

Benefietdiner voor Turkije levert € 1.000,- op

Algemeen

UDEN - Ruim vijftig deelnemers hebben dinsdag 9 mei in Ontmoetingsplein Mellepark meegedaan aan een benefietdiner voor Turkije. Wethouder Harold van den Broek overhandigde aan het eind van de avond een cheque van € 1.000,- aan initiatiefneemster Seyda van Hees. Wijkondersteuner Esther Hoesen ondersteunt dit initiatief en is blij met het behaalde resultaat. Na afloop bedankte zij alle betrokkenen en wees op het belang van het zorgen voor elkaar.

Dankzij een royale gift van een anonieme donateur gaat de volledige opbrengst van deze avond, waar het publiek allerlei smaken uit de traditionele Turkse keuken konden proeven, naar de stichting Bridge to Turkiye. Het doel van de stichting is het financieren en ondersteunen van projecten op het gebied van onderwijs en openbare gezondheidszorg voor kinderen in het getroffen aardbevingsgebied. Zij zet zich in om kindvriendelijke ruimtes te realiseren. Naast een luisterend oor is het voor kinderen van belang dat ze in een andere omgeving kunnen zijn, even weg van alle ellende. Concrete projecten zijn het leveren van prefab schoolgebouwen of -containers waarin les gegeven kan worden of waar een bibliotheek kan worden ondergebracht. Daarnaast zijn er ruimtes waarin de kinderen kunnen spelen maar ook het voor leveren van medische hulpmiddelen en laptops. Seyda van Hees is afkomstig uit Turkije en zet zich, samen met haar dochter, in voor goede doelen, met name voor de slachtoffers van de recente aardbeving in Midden- en Oost-Turkije. “Kortgeleden heb ik Joke Bloem van ONS welzijn benaderd en haar gevraagd of er een benefietdiner voor Turkse aardbevingsslachtoffers in Ontmoetingsplein Mellepark georganiseerd kon worden. Een aantal vrouwen van Turkse afkomst heeft toen een menu samengesteld met daarin gerechten, zoals Turkse rijst (Pilav), tas Kebap, opgerolde gebakken borek en als toetje kalburabasti met walnoten”, vertelt Van Hees. Het benefietdiner werd muzikaal opgeluisterd door gitarist en zanger Anil Dural.

Sociale verbinding
Wijkbewoonster Thérèse van der Putten zit aan tafel met buurtgenoten en vermaakt zich prima deze avond. Ze spreekt zich lovend uit over Ontmoetingsplein Mellepark. “Ik ben leeskringbegeleider bij Mellepark. Het is duidelijk dat hier sinds een paar jaar een ontzettend goede wind waait. Het maatschappelijk werk wordt in het Ontmoetingsplein goed opgepakt, dat merk je aan alles. Er zijn veel activiteiten waar de buurtbewoners aan mee kunnen doen. Het leuke is dat deze activiteiten de mensen bij elkaar brengt, het zorgt voor sociale verbinding. Je maakt contact met mensen die je niet kent en je hoort hartstikke leuke verhalen. Zo’n etentje is gezellig, het is lekker én het is voor een goed doel”, vertelt Thérèse enthousiast. Wethouder Van den Broek is trots dat hij namens alle deelnemers een cheque van € 1.000,- aan stichting Bridge to Turkiye kan uitreiken. “Hiermee kan een bijdrage worden geleverd aan onderwijsprojecten in het getroffen gebied. Het is mooi dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de mensen daar. Want wat daar gebeurt en nog steeds speelt is erbarmelijk. Het eten vanavond was erg lekker, dat mag best gezegd worden”, zegt Van den Broek. Aansluitend worden de dames bedankt die het eten hebben bereid en Anil Dural voor de muzikale omlijsting. Kijk voor meer informatie op www.bridgetoturkiye.org.

Tekst en foto’s: Peter Noy

Afbeelding
Afbeelding