Afbeelding

Tussen de Regels: het woord aan de schrijver!

Algemeen

Volop interessante lezingen bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken

OSS - Literatuur, Young Adult boeken, historie en maatschappelijke thema’s... het komt allemaal aanbod in de lezingenserie ‘Tussen de Regels’ van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Zien we je komend seizoen ook in een van onze bibliotheken?

Ben jij gek op spannende Young Adult boeken? Kom dan op vrijdagavond 23 september naar het evenement ‘Meet the writer’ in de Bibliotheek Uden. Midden in de Boekenweek van Jongerenont moet je hier thrillerschrijfster Chinouk Thijssen.

Spraakmakende boeken
Joris Luyendijk geeft op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur een lezing in de Knoptoren van Sint-Oedenrode. Op uitnodiging van het Roois Kultuur Kontakt en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken vertelt hij over zijn nieuwste, spraakmakende boek: De zeven vinkjes. Deze lezing is helemaal uitverkocht! In de Maand van de Geschiedenis komt schrijver Nico Dros naar Bibliotheek Uden voor een lezing. De auteur werd dit jaar voor zijn roman ‘Willem die Madoc maakte’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De lezing start donderdag 27 oktober om 20.00 uur.

Volop variatie
In Bibliotheek Schijndel zijn donderdag 3 november vanaf 20.00 uur de schrijvers Marjan Berk en Jerry Goossens te gast. Centraal staat het thema ouder worden en hoe je daar op een gezonde manier mee omgaat. Uiteraard allemaal luchtig en ludiek verwoord. In Bibliotheek Uden is donderdag 24 november schrijfster Doortje Smithuijsen te gast. Centraal staat haar laatste boek ‘Iedereen verslaafd? Een analyse van ons digitale gedrag’. Deze lezing sluit aan op het NOBB-project The Glassroom. De aanvang is 20.00 uur. De Nederlandse thrillerschrijfster Corine Hartman komt woensdag 18 januari 2023 naar Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Hier geeft ze van 19.30 tot 21.30 uur een masterclass thrillerschrijven.

Week van de Poëzie
Als kick-off van de Week van de Poëzie komt Bart Chabot op woensdag 25 januari naar de Groene Engel in Oss. Hij én lokale dichters dragen voor uit eigen werk. De avond - mét livemuziek - is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met Poëzie Podium Oss. Ook zo genoten van de tv-serie ‘Het verhaal van Nederland? De inhoudelijke lijn van deze serievormde de leidraad voor het gelijknamige boek van Florence Tonk. Op uitnodiging van het Roois Kultuur Kontakt en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken geeft ze hierover op vrijdag 21 april 2023 een lezing in Sint-Oedenrode.

Meer weten over de inhoud van de lezingen en kaarten bestellen? Kijk dan op www.nobb.nl/nieuws/2022/tussen-de-regels.html.