Afbeelding

Het Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, viert het 100ste schooljaar met keur aan activiteiten

Algemeen

OSS - Dit schooljaar is het 100ste schooljaar van het TBL aan de Molenstraat te Oss. Op 5 september is het schooljaar feestelijk geopend met de lancering van www.tbl100.nl. Op deze website staat onder andere een tijdlijn, een jaarkalender en een pagina over de reünie aan het einde van het schooljaar. Op de website wordt dan ook afgeteld naar de dag van de reünie. Iedere maand heeft een thema gekregen zoals bijv. januari als maand van de creativiteit.

Een aantal activiteiten staat al vast, andere zijn in ontwikkeling. Zo is er op 5 november in theater De Lievekamp de voorstelling ‘Titus draait door’ met muziek, dans en gesprekken. Aan deze voorstelling werken leerlingen en oud-leerlingen mee zoals de schoolband B1 onder leiding van Paul Wagemakers en Kirsten van der Ven, oud-profvoetbalster en tot voor kort manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Kaartjes zijn te koop via de kassa en website van het theater.

In december wordt er een leerlingendag georganiseerd voor alle ruim 1.400 leerlingen van onze school met diverse workshops en een voorstelling in theater De Lievekamp. Op het eind van het schooljaar is er voor de leerlingen dan nog een feestavond. Andere activiteiten zijn een College Tour (16 maart), een Sportcafé (19 april) en een speciale aflevering van de Osse Avond van de Geschiedenis (12 mei).

Sinds een aantal maanden wordt er door Jos de Louw en Peet Kappen gewerkt aan een jubileumboek. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de Osse Avond van de Geschiedenis. Voor dit boek worden ongeveer 20 oud-leerlingen en oud-collega’s geïnterviewd waaronder oud-rector Toon Jagers, Loes Reijmer (journalist De Volkskrant), Harry de Winter (programmamaker) en Emy Koopman (schrijfster). De interviews verschijnen binnenkort als podcast op www.tbl100.nl.

Hier lees je nog meer!

!