Afbeelding

Dichters gezocht voor de Brabantse kerstgedichtenwedstrijd

Activiteit

LITH - Zaterdag 16 december vindt de jaarlijkse Brabantse Kerstgedichtenwedstrijd plaats in MFA De Snoeck. Ook dit jaar nodigt de organisatie dichters uit de hele provincie Noord-Brabant uit om mee te doen aan deze wedstrijd. 

Zoals inmiddels bijna drie decennia lang de regel is, moeten de gedichten in een lokaal Brabants dialect geschreven worden. Alle kerstgedichten die vóór 1 december worden ingestuurd dingen mee naar een prijs. De twintig mooiste gedichten worden 16 december in de finale voorgelezen. Drie Brabantse dichters worden door een vakbekwame jury beloond met een prachtige prijs.

Voor de finale van de 27ste wedstrijd stelt de gemeente Oss drie prijzen beschikbaar—allen een ontwerp van kunstenaar Olav Slingerland uit Lith. 

De drie herinneringsschalen voor de 3de, 2de en 1ste  prijs worden 16 december uitgereikt door een wethouder van gemeente Oss. De andere sponsoren van de Brabantse Kerstgedichtenwedstrijd zijn de Rabobank, Boekhandel Derijks Oss, Erfgoed Brabant, Bibliotheek Oss, Plus Kwakkenbos Lith, Autocare Lith, MFA de Snoeck en Maaskant Reizen. 

“We kijken er naar uit om ook dit jaar veel dichters uit de provincie te verwelkomen,” vertelt de organisatie. “Mede dankzij onze sponsors en de gemeente Oss houden we al bijna 30 jaar een unieke schrijftraditie in stand. Daar zijn we erg trots op.”

Ben jij een (amateur)dichter en woon je in Brabant? Doe mee, klim in je pen en stuur jouw Brabantse kerstgedicht in naar kerstgedichtenlith@gmail.com. Doe dit vóór 1 december. Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar het hierboven genoemde mailadres.