Afbeelding

NK Schapendrijven op landgoed Nabbegat

Activiteit

2 tot en met 4 juni en 9 tot en met 11 juni

ZEELAND-  Twee weekenden op rij (vrijdag tot en met zondag) vindt het NK schapendrijven plaats op landgoed Nabbegat. Op het landgoed van Wim en Joke Jans bevindt zich ook de schaapskooi. Met hun schapen doen Wim en Joke aan natuurbegrazing en met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer in natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin of de Overloonse Duinen. 

Zaterdag 3 juni kun je ook kennismaken met de dames van ‘Wild van Maashorstwol’. Zij vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is met de wol. Ook is het mogelijk om een demonstratie of workshop te boeken. Natuurlijk kun je bij de schaapskooi ook terecht voor de verkoop van diverse wolproducten en ambachtelijk lamsvlees. 

NK schapendrijven
2, 3 en 4 juni en op 9, 10 en 11 juni organiseert de BCCN het NK schapendrijven. Op vrijdag en zaterdag worden er kwalificatiewedstrijden gelopen, op zondag de finales. Voor beide weekenden geldt dat er gelopen wordt met Kempische Heideschapen, de schapen die door Wim en Joke worden ingezet in de begrazingsprojecten. Publiek is van harte welkom. Er is bescheiden catering aanwezig bij het wedstrijdveld.

Pop up Wolatelier De dames van ‘Wild van Maashorstwol’ bieden in de schaapskooi een workshop vachtkleed vilten. Deze workshop duurt de hele dag en kost € 99,- per persoon. Daarnaast bieden zij een workshop pannemuts maken. Die workshop duurt een halve dag en kost € 49,95. Dit is inclusief materialen, koffie/thee met wat lekkers en een lekkere huisgemaakte soep. Vooraf aanmelden via wildvanmaashorstwol@gmail.com. Ook kun je deze ochtend diverse wolproducten kopen zoals voetenwol, spinstokken, vachtkleden of buideltassen. In de ochtend is er ook een Spin-In. Spinsters uit de regio mogen komen spinnen in de schaapskooi tussen 09.00 en 12.00 uur. Ervaringen met elkaar uit wisselen en samen spinnen met uitzicht op de schapen die nog in de schaapskooi staan. Natuurlijk breng je je eigen spinnewiel en een stoel mee. 

Praktische informatie
Publiek is beide weekenden van harte welkom, de toegang is gratis. Het parkeren is in een weiland bij de schaapskooi en je kunt daarvoor de bordjes volgen. Bij het wedstrijdparcours is eenvoudige catering aanwezig. De wedstrijden vinden plaats tussen 9.00 en 18.00 uur. Het adres is Nabbegat 9, Zeeland.