Afbeelding

De LEGO BouwClub zoekt vrijwilligers

Activiteit

UDEN - De LEGO BouwClub is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om tijdens de LEGO BouwMiddagen basisschoolkinderen, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, te begeleiden bij het bouwen van LEGO-creaties. Volgens initiatiefnemer Wesley Bakker is dit een ideale vrijwilligersfunctie voor degenen die hun passie voor LEGO willen delen én een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. “Je maakt daarbij deel uit van een gemotiveerd vrijwilligersteam”, zegt Wesley. 

De LEGO BouwClub bestaat uit een aantal enthousiaste LEGO-fans uit Uden en omgeving. Het doel is om samen te bouwen aan legosets en eigen creaties of workshops te geven. Tijdens de BouwMiddagen staan creativiteit, plezier en het samenwerken voorop. Volgens Bakker gaat het daarbij om het stimuleren van de verbeeldingskracht, het bevorderen van de samenwerking en het creëren van onvergetelijke herinneringen. “Voor het bestaande vrijwilligersteam zoeken we nog versterking. We merken dat de vraag naar LEGO evenementen de laatste tijd toeneemt, waardoor we extra begeleiding nodig hebben. Wanneer je goed met kinderen en hun ouders of verzorgers kunt omgaan, creatieve vaardigheden en improvisatietalent hebt, is deze job misschien iets voor jou”, vertelt Bakker enthousiast. “We bieden onze vrijwilligers ondersteuning, coaching en de mogelijkheid om nieuwe, sociale vaardigheden aan te leren.” 

Aanmelden
De BouwClub heeft een samenwerkingsverband met Bricks Aholic, Ontmoetingsplein Mellepark, Ontmoetingsplein MuzeRijk en ONS welzijn. Maandelijks worden activiteiten georganiseerd voor de Udense basisschoolkinderen. Ben je enthousiast geworden? Stuur (mail) jouw motivatie naar aanmelden@debouwclub.eu of neem contact op met Wesley Bakker, 06-48925800. Kijk voor informatie op www.debouwclub.eu.

Tekst en foto: Peter Noy