Afbeelding

Herman van Veen ontvangt grote award én staat begin juni in Markant!

Activiteit

UDEN - Maandag 22 mei ontving Herman van Veen de Buma Lifetime Achievement Award 2023. Deze grote prestatie onderstreept de invloed van deze artiest op de Nederlandse theater- en muziekcultuur. De award werd uitgereikt in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam, uit handen van Hermans dochters Babette en Anne. Zaterdag 10 en zondag 11 juni komt deze grote artiest naar Uden, in Markant Theater Maashorst. 

Bijna zestig jaar bekend
Herman van Veen (14 maart 1945) is al bijna zestig jaar actief als muzikant, singer-songwriter, performer, schrijver, regisseur, schilder, ondernemer in de kunsten, componist en tekstschrijver. Tot op de dag van vandaag is hij niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland een alom gewaardeerd artiest. Zijn talent, taalgevoel en veelzijdigheid worden alom herkend en erkend.  

Ambassadeur theater-, kleinkunst- en muziekcultuur
Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “Er staan in het systeem van Buma/Stemra maar liefst 2581 werken geregistreerd waaraan de naam van Herman van Veen verbonden is. En dat is nog exclusief een groot aantal bewerkingen. Ook verschenen er meer dan 180 cd’s, ruim twintig dvd’s, tientallen boeken en scenario’s én vele toneelstukken en muziektheatervoorstellingen van zijn hand. Herman is een groot podiumkunstenaar. Hij is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot ambassadeur van de Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur. Zowel in binnen- als buitenland. Kortom: eigenlijk doe je hem bijna tekort met slechts één Lifetime Achievement Award.”  

Buma Awards
Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met Buma Awards in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022. Naast populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter en is er de Buma Gouden Harp voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek.

Over Buma/Stemra en Buma Cultuur
Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en ondersteunt en promoot het Nederlands muziek-auteursrecht in zowel Nederland als de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Belangrijke initiatieven van Buma Cultuur zijn: Eurosonic Noorderslag, Amsterdam Dance Event, Buma Music in Motion, Buma Music Academy en de muziekprijzen Buma Awards.  

Herman van Veen is zaterdag 10 en zondag 11 juni om 20.15 uur te zien in de theaterzaal. Tickets kosten € 39,50 (excl. € 1,95 ticketkosten) en zijn online te reserveren via www.markantmaashorst.nl, via 0413-256110 of aan de balie van het Informatiepunt.