Afbeelding

Retrodemo en regiokampioenschappen door de straten van Heeswijk

Activiteit

55ste Van Den Akker Aqua Service Ronde van Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER - Stichting Wielerevenementen Bernheze organiseert zondag 21 mei het wielercriterium van Heeswijk en er trots op dat er wederom een samenwerking is gevonden met Driestroomhuis ‘Met Elkaar’. Voor Stichting Wielerevenementen Bernheze een vertrouwde plek als permanence, oftewel het centrale punt, voor de inschrijvingen en misschien wel belangrijker; een bakkie koffie.

De dames en heren, woonachtig in Abdijstaete, staan deze zondag weer klaar voor ongeveer 250 renners die deel komen nemen aan de 55ste Van de Akker Aqua Service Tour. Voordat de officiële wedstrijden beginnen, vindt om 10.00 uur een ‘Retrodemo’ plaats. Dit zijn fietsliefhebbers die op goed onderhouden fietsen, uit de rijke fietshistorie, en met bijbehorende kleding een eigen wedstrijd organiseren.

Dit jaar heeft de KNWU Stichting Wielerevenementen Bernheze gevraagd om voor de damescategorieën de regiokampioenschappen te organiseren en hier heeft Stichting Wielerevenementen Bernheze dan ook volmondig ja tegen gezegd. Deze dames starten in de ochtend en net na de middag met de belofte-elite rensters.

Om 14.30 uur start de plaatselijke favoriet Niels Hanegraaf bij de junioren voor zijn wedstrijd van 65 kilometer. En als klapper krijgen we om 16.00 uur meer dan 100 belofte- en elite renners aan de start waaronder plaatselijke toppers Stijn Hanegraaf en Tijn van Zandbeek. 

Start en finish is in de Abdijstraat, waarna de ronde vorm krijgt door de Lariestraat, Herpersteeg, Fokkershoek en Veldstraat. Van oudsher is het een parcours dat vele uitdagingen kent. Enerzijds door de smalle open wegen waar de wind vrij spel heeft, anderzijds omdat de finish kort na de laatste bocht naar de Abdijstraat ligt. Spektakel gegarandeerd!

Van den Akker Aqua Service is als trouwe hoofdsponsor nauw betrokken bij dit evenement en ondersteunt de organisatie bij haar werkzaamheden. De organisatie kijkt uit naar deze sportieve dag en gaat samen met de enthousiaste vrijwilligers en de sponsoren weer een prachtig wielerevenement op de kaart zetten. Je bent van harte uitgenodigd om de renners aan te komen moedigen of een lekkere versnapering te komen pakken bij Abdijstaete. 

Kijk voor meer informatie over de 55ste Van Den Akker Aqua Service Tour of Stichting Wielerevenementen Bernheze of op www.wscbernheze.nl.