Afbeelding

Gratis cursus leer werken met de digitale overheid

Activiteit

Regel zelf je overheidszaken via internet

UDEN - In de bibliotheek in Uden start binnenkort een nieuwe reeks van de cursus ‘Digitale overheid’. Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal.
Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. Tijdens deze cursus leer je werken met de websites van de overheid.
Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.

Bij veel overheidsorganisaties kun je niet meer inloggen met alleen een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Je moet dan ook gebruikmaken van sms controle of de DigiD app. Tijdens de cursus leer je hoe je een DigiD app op je telefoon zet en hoe je deze gebruikt.

Praktisch
Deze gratis cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Data: maandag 17 en 24 april en 1 en 15 mei, van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bestemd voor deelnemers die al een beetje met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Start dan met de beginnerscursus Klik &Tik bij de bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te kunnen nemen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en is geheel gratis. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers.

Wil je deelnemen? Meld je vooraf dan aan bij de bibliotheek in Uden. Dat kan aan de balie maar ook telefonisch, 0413-263101.
Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Yvonne de Groot.