Afbeelding

Bosavontuur voor kinderen

Activiteit

Met kinderen op zoek naar diersporen

BERNHEZE - IVN Bernheze is niet bang voor een beetje kou en natte voeten. Jij ook niet? Kinderen uit heel Bernheze tussen 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om zondag 29 januari met IVN Bernheze mee het bos in te gaan. We starten om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan de Langdreef (Kruising Wijststraat-Nistelrodeseweg) in Heesch en gaan daar de bossen van de Hooge Vorssel verkennen.

Op een speelse manier wordt er op zoek gegaan naar dieren en hun sporen. Ook proberen we ons als dieren in het bos te bewegen en te gedragen. Weet jij eigenlijk wel hoeveel mieren kunnen tillen of hoe reeën zich kunnen camoufleren? En hoe komen dieren eigenlijk de winter door? Dat gaan we allemaal ontdekken. Het bosavontuur is gratis.

Trek oude kleren en schoenen aan waar je goed mee kunt rennen en bewegen. Weer of geen weer, het gaat altijd door. Er is plaats voor twintig kinderen, geef je dus snel op.

Volwassenen gaan niet mee met deze excursie. Het IVN zorgt voor voldoende begeleiding. De tocht duurt ongeveer anderhalf tot twee uur; dit is een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. We eindigen op dezelfde locatie. Opgeven kan via www.ivn.nl/afdeling/bernheze/aanmelden-buitenkids of bel, 06-21481414.