Afbeelding

Tien jaar Regenboogstad Oss

Activiteit

OSS - Regenboogstad Oss bestaat tien jaar en dat vieren we! Op dinsdag 11 oktober om 19.30 uur start een spectaculaire show in theater De Lievekamp. Het wordt een show met muziek, theater en gesprekken met verschillende gasten, die door de jaren heen betrokken zijn bij Regenboogstad Oss. We blikken terug op de laatste tien jaar en kijken vooruit naar de komende jaren. 

Show 10 jaar Regenboogstad
De show ‘10 jaar Regenboogstad’ is een coproductie van Regenboogstad Oss en Theater van de Stad. Fieke Opdam is onze unieke host. Zij gaat in gesprek met alle gasten. Dit zijn (oud)wethouders, mensen uit de ouderenzorg, nieuwkomers, jongeren en docenten. Fieke Opdam was ooit de jongste non van Nederland en is nu cabaretière. En natuurlijk hebben we theater. Theatergezelschap BOYS WON’T BE BOYS doorbreekt vooroordelen en stereotypen met hun verhalen. Of je nou hetero of homo bent, aseksueel of biseksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen… niemand past precies in het hokje ‘man’.

Regenboogvlag op Coming Out Dag
Ieder jaar vieren we op 11 oktober Coming Out Dag. Op deze dag vieren we de acceptatie van seksuele - en genderdiversiteit. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het vliegen van de regenboogvlag geven gemeenten een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voordiversiteit. Natuurlijk vliegen wij de regenboogvlag op 11 oktober tijdens Coming Out Dag voor en achter het gemeentehuis in Oss.

Regenbooggemeente
Oss is een Regenbooggemeente. Dat is een gemeente die beleid ontwikkelt voor de acceptatie van LHBTIQ+ personen. LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender personen, intersekse personen, queers en alle vormen van gender en seksuelegeaardheid, die niet onder de andere letters vallen.