Afbeelding

Expositie ‘Haken voor Goede Doelen’ in Bibliotheek Heesch

Activiteit

HEESCH - Van 16 september tot en met 3 november exposeert Cobijn Martin in de vitrine van Bibliotheek Heesch. Zij haakt fidgets voor mensen met dementie, maar ook knuffeldoekjes en mutsen.

Fidgets voor mensen met dementie
Cobijn haakt voor mensen met een vorm van dementie. Haar boekenleggers van vergeet-me-nietjes zijn te bewonderen in de vitrine. Maar ze maakt ook fidgets: gehaakte muisjes met een wokkelstaart, waar mensen rustig van worden. Ook maakte ze een handpop om mensen gemakkelijker te laten praten.

Haken voor goede doelen
Cobijn Martin is vrijwilligster in Heelwijk. Ze haakt daar met bewoners. Sommige bewoners haken twee steken, maar anderen haken hele lappen. De gehaakte lapjes gaan naar Stichting Hartendekens. Zij maken er troostdekens van voor kinderen. Maar Cobijn haakt ook knuffeldoekjes voor Stiching Phéron. Eén doekje blijft bij het stilgeboren kindje, het andere gaat in een memory box voor de ouders. Daarnaast haakt ze met een heleboel vrijwilligers chemomutsen voor Fight Cancer. Patiënten die de dagbehandeling oncologie in Bernhoven bezoeken, mogen een muts uitzoeken.

Help de wol is op
Al dat haken kost een hoop garen. Gelukkig krijgt Cobijn vaak garen gedoneerd. Het is dankbaar werk. “Mijn insteek is dat ik mensen blij kan maken,” zegt Cobijn. “Er komt steeds een ander doel op mijn pad.” Ze begon pas in 2015 met haken toen ze geblesseerd raakte aan haar vinger.

De expositie is van 16 september tot en met 3 november te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Heesch.

!