Afbeelding

Film ‘Samaritaan’ in de Abdij van Berne

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER - De Abdij van Berne organiseert in de Vredesweek, van 17 tot en met 25 september, een aantal activiteiten waarbij mensen samen een geluid (laten) horen van die hoop naar het in vrede leven.  

Film ‘Samaritaan’
Een initiatief van het regionaal oecumenisch pastores overleg is de vertoning van de film ‘Samaritaan’.  Een film over Een Poolse man - zonder werk- en verblijfsvergunning – die overlijdt, alleen op een bankje. Hij viel duidelijk tussen wal en schip, zoekgeraakt tussen regels en protocollen. Regisseur Iris van Rooij leidt de film in en vertelt over de manier waarop zij de film gemaakt heeft. Na het zien van de film is er een nagesprek..

Over de film
Daniel Masirek is overleden. Op een bankje. Op zijn bankje ‘op Orthen’. Een Poolse man. Zonder werkvergunning, zonder verblijfsvergunning. Hij viel tussen wal en schip en nu is hij dood… Waarom werd hij niet geholpen? Welke regels, wetten en protocollen zaten hem in de weg? Dit verhaal heeft Iris van Rooij tot diep in haar ziel geraakt en zij wist dat ze hier iets mee moest doen. Zij is in het onderzoek naar deze man gedoken om precies te weten wat er is misgegaan, zodat ze zijn verhaal kan vertellen. Zijn verhaal is de rode draad van de film Samaritaan. De film is een samenwerking tussen (semi) professionals en spelers van het sociaal theater en is in mei 2021 in première gegaan.

Praktische informatie
Datum: 22 september
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Toegang: is gratis, neem vooral vrienden, buren en kennissen mee
Het programma is bestemd voor alle mensen ‘van goede wil’
Aanmelden: is niet nodig

!