Afbeelding

VELT organiseert haar jaarlijkse open ecotuindagen

zaterdag 3 juni 2023 10:00 t/m zondag 4 juni 17:00

Bezoek een ecologische tuin in de gemeente Oss op 3 en 4 juni

Inspiratiebron voor ecologisch verantwoord tuinieren, voedsel verbouwen en koken. Al bijna 50 jaar timmert VELT, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, aan de weg. Niet hoogdravend met veel theoretisch wetenschappelijk onderzoek en politiek gelobby. Nee, wij laten mensen zien, voelen en beleven hoe prettig, lekker en simpel het is om te tuinieren, groente te verbouwen en te eten met respect voor onze natuurlijke omgeving. Zonder chemische (bestrijdings)middelen of kunstmest. We gebruiken wat de natuur ons te bieden heeft.

Wij organiseren allerlei activiteiten rondom de thema’s bodem, tuin en voedsel. Van interessante workshops, korte cursussen en boeiende publicaties tot jaarlijkse actieverkoop van biologische zaden en bloembollen. En ieder jaar in het eerste weekend van juni organiseert Velt de Ecotuindagen.

Ecotuindagen
Ieder jaar in het eerste weekend van juni stellen tussen de 200 en 250 leden van Velt hun tuin open voor het publiek. Een groots opgezet tuinfestijn waarop je je in Vlaanderen en Nederland in één weekend gratis kunt vergapen aan een scala van tuinen. Siertuinen, moestuinen, landerijen, stadstuintjes van klein naar groot, er is van alles te bekijken. De eigenaren van de tuinen ontvangen je dan met open armen, leiden je rond door hun tuin en vertellen hun verhaal daarbij. Op de website van Velt: www.velt.nu/ecotuindagen vindt u alle tuinen op kaart en met beschrijving en foto’s terug.

In de regio Oss nemen dit jaar drie tuinen deel aan deze ‘ecotuindagen’, namelijk Landerij Vantosse in Oss, theetuin en boerderij De Notelaar in Berghem en De Picknicktuyn in Lith. 

Meer informatie over Velt en de ecotuindagen kun je vinden op www.velt.nu/ecotuindagen.

Wij nodigen je van harte uit om ons verhaal te komen zien en mee te beleven op 3 en 4 juni.