Afbeelding

Dag van het Kasteel bij Kasteel Heeswijk

maandag 29 mei 2023 10:00 t/m 17:00

Upstairs, downstairs: de bijzondere verhalen van personeel op het kasteel

Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, pootmeesters, bedienden en poortwachters onmisbaar. Later kwamen daar ook dienstmeiden, koetsiers, gouvernantes, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs bij. Door de jaren heen zijn veel van deze beroepen verdwenen en daarmee ook de verhalen, maar niet alle! Tijdens de Dag van het Kasteel kun je het de bijzondere verhalen leren kennen van de poortwachter, pootmeester, pachters en het verhaal van de smid van Kasteel Heeswijk. Want was er niet zo’n gezegde: ‘Je moet het ijzer smeden als het heet is?’ Kleinere kinderen speuren door het kasteel met Pieter Poortwachter, een tikje uitdagender is de nieuwe speurtocht ‘Het raadsel van de verdwenen trap.’ Kun jij het oplossen?

De Notoire Fanfare
Is het al begonnen? Vanuit alle gaten en hoeken komen maandag 29 mei de spelers van De Notoire Fanfare tevoorschijn. Wat stuurloos lijkt, krijgt richting tijdens de unieke voorstelling. Muzikaal en theatraal smelten samen. De Notoire Fanfare neemt je mee in een onvergetelijke ervaring om 11.00, 12.30 en 14.00 uur.

Voor meer informatie en het reserveren van tickets ga je naar www.kasteelheeswijk.nl.

Locatie