Afbeelding

Prentenboekjesfestival in Markant; Gonnie en Gijsje op stap

zondag 28 mei 2023 11:00

Zondag 28 mei verandert de foyer van Markant Theater Maashorst in een boerderij. De allerkleinsten kunnen al zingend en spelend méér leren over het thema van het prentenboekjesfestival: het boerderijleven. Aansluitend vinden er twee kindervoorstellingen plaats, beide gebaseerd op prentenboeken. 

In samenwerking met Gottmer Uitgevers Groep en Klein Amsterdam Producties komt Vanaf2 Producties met een nieuw familiefestival. Deze keer staan de thema’s duurzaamheid, gezondheid en milieu daarbij voorop. Want kinderen leren ook op school: groen is goed! 

Middag op de boerderij
Meteen bij binnenkomst betreden kinderen de theatrale boerderij. Samen met boerin Marianne ontdekken ze al spelend van alles over de natuur. De kleine boeren en boerinnen roetsjen van de tractorglijbaan, puzzelen met koeienvlekken en oogsten rijpe groenten in de moestuin.

Gonnie en Gijsje
Tijdens het festival staan er twee voorstellingen op het programma. De gloednieuwe shows Boer Boris is de Baas en Gonnie en Gijsje samen op stap; beiden van Klein Amsterdam Producties. Kinderen vanaf twee jaar oud gaan met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnie haar knalrode lievelingslaarsjes. Onderweg komen ze dieren tegen en horen ze diverse geluiden. Het belooft een muzikaal feestje te worden, gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea met liedjes van Ageeth de Haan. 

Boer Boris
Kinderen vanaf vier jaar oud kunnen wegdromen bij de voorstelling van Boer Boris, gebaseerd op de populaire kinderboekenserie. Ter ere van de tiende verjaardag van deze serie komt er een levensgrote kijkdoos op het podium te staan. Boer Boris, zijn machines, de dieren van de boerderij, de natuur en zelfs de vogelverschrikkers komen hierin tot leven.

Gonnie en Gijsje samen op stap is te zien op zondag 28 mei om 9.45 en 11.00 uur. Boer Boris is de Baas is te zien op zondag 28 mei om 10.00 en 11.30 uur. Tickets kosten € 12,- (excl. € 1,95 ticketkosten) en zijn online te reserveren via www.markantmaashorst.nl, via 0413-256110 of aan de balie van het Informatiepunt. 

Locatie