Afbeelding

Beeldmaker Judith Montens exposeert illustraties

donderdag 18 mei 2023 11:00 t/m maandag 29 mei 17:00

RAVENSTEIN - in de Garnizoenskerk zijn van 18 tot en met 29 mei de illustraties van Judith Montens te ziien. Judith ging naar de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht (afdeling Publiciteit) en studeerde daarna af aan de Gerrit Rietveld Academie (afdeling Design).
Terugkerende thema’s in haar werk zijn eenzaamheid, de apathische werkelijkheid en de mens die oneerlijk is naar zichzelf. Als beeldmaker probeert Judith uit te vergroten wat we verborgen achter de schone schijn steeds minder zien. Dit doet ze met linoprints, monoprints en gouache illustraties van een vergeten man, het verloren kind. Vrouwen die wachten op iets of balanceren met alles en zichzelf, liggend op stenen of poserend, in onbestaande landschappen op zoek naar ‘lovely loneliness’.

De expositie wordt geopend door Jeroen van Wijk op 19 mei om 16.00 uur. Jeroen is dichter en schrijver, recenseert voor Literair Nederland en is lid van het Leidse kunstenaarscollectief Roem. In zijn poëzie verwerkt hij actuele gebeurtenissen en hedendaagse onderwerpen om deze bespreekbaar te maken en tot nieuwe inzichten te komen. Iedereen is van harte welkom! De expo is geopend op 18, 19 en 20 mei van 11.00 tot 17.00, 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur en 26, 27, 28 en 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over Lovely Loneliness vind je hier...

Locatie