Afbeelding

Natuurwandeling: Vogels in Park en Tuin

zondag 29 januari 2023 10:00 t/m 12:00

Zondag 29 januari organiseert IVN Oss een fraaie wandeling door parken en woonwijken in het kader van de landelijke tuinvogeltelling. De wandeling van ongeveer 4 kilometer begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. We verzamelen op de parkeerplaats bij Park de Elzenhoek aan de Joost van den Vondellaan in Oss.

Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Nationale Tuinvogeltelling vanaf 2001. Dankzij deze telling weten we steeds beter hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen beschermen. Tijdens deze vogelwandeling zullen de IVN gidsen en vogelkenners uitleg geven over de verschillende vogels die we tegenkomen en tips geven hoe ze te herkennen. We lopen door het park en de aangrenzende woonwijken en laten ons
verrassen door de vogels die we ongetwijfeld gaan horen en zien.

Daarna kan iedereen die dat wil in de middag in eigen tuin meedoen aan de landelijke telling. Een verrekijker is leuk om mee te nemen, maar ook zonder valt er genoeg te zien!

Locatie