Afbeelding

Da’s Passie concert: De Fluyterije

zondag 29 januari 2023 12:00

Op 29 januari bijt ‘De Fluyterije’ het spits af in de reeks Da’s Passie-concerten in de St. Jozefkerk aan de Oude Molenstraat in Oss. De Fluyterije is een blokfluiten-ensemble onder leiding van Rosalyn de Groot met ongeveer twaalf leden dat al ruim 30 jaar bestaat en wekelijks repeteert bij Kunst & Co in Uden.
De leden van het ensemble komen uit Oss, Uden, Erp, Boxtel en Veghel.

Het thema van dit concert is ‘Van Donker naar Licht’. Hierbij speelt niet alleen de muziekkeuze een rol, maar ook de verschillende instrumenten. Er wordt begonnen met de contrabas-, grootbas- en bas-blokfluiten die een bijzonder mooi laag en sonoor geluid hebben. Gaande van de donkere winter naar het lichtere voorjaar worden ook de kleinere, hogere blokfluiten gebruikt. Om ook andere klankkleuren te laten horen wordt er gespeeld op Ierse fluit, op accordeon en gitaar.

Locatie