Bert van Beek
Bert van Beek

Kracht van Keent

zondag 25 september 2022 13:00 tot 17:00

Zondag 25 september wordt de Kracht van Keent gehouden. Dit natuurgebied staat deze dag extra in het zonnetje met tal van activiteiten. In het veld staan verschillende sprekers je te woord en voor de avonturiers is de nieuwe Vossenstrekenroute een echte aanrader. 

In samenwerking met Stichting Taurus, Waterschap Aa en Maas, partners en vrijwilligers organiseert Brabants Landschap een ‘carrousselwandeling’ over het ‘eiland Keent’. In het veld zijn stoppunten waar experts vertellen over verschillende thema’s. Jeroen Helmer neemt je mee in de wereld van stierenkuilen en het insectenleven dat daar gebaat bij is. Pieter Jeuken van Waterschap Aa en Maas vertelt over dijkbeheer en er wordt een voorstelling gehouden over Vliegveld Keent. Naast deze voorbeelden zijn er nog tal van andere onderwerpen waar over verteld wordt. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur.

Rondom het informatiecentrum
Zin om er met de (klein-)kinderen op uit te gaan? Kom dan eens kijken in de boomgaard tegenover het informatiecentrum. Daar is een heuse kinderhoek waar je naar hartenlust fruit kunt plukken én persen met de appelpers (onder begeleiding). Ben je klaar met persen, drink dan je zelfgemaakte sapje op een hooibaal.
Smaakt dit naar meer en wil je zelf het gebied in? Dan is de gratis wandelapp ‘Vossenstreken’ ook een aanrader! Met deze app komt de hele familie in actie. Onderweg krijg je opdrachten en leuke weetjes van ‘buitenbaas’ Robin. Natuurkennis is niet nodig en de opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.
Wil of kun je de carrousselwandeling niet lopen? In het informatiecentrum zijn beheerders van Brabants Landschap en Waterschap Aa en Maas aanwezig om te vertellen over hun werk. Ook aan de inwendige mens is gedacht.

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht voor de carrousselwandeling via www.activiteiten.brabantslandschap.nl. De starttijd van de wandeling is 13.00 uur en alle activiteiten eindigen om 17.00 uur. Ook zijn er diverse gratis (kinder-)activiteiten, zoals fruit persen en de wandelapp ‘Vossenstreken’.