Afbeelding

Postduivenvereniging Welkom uit Uden bestaat ruim 100 jaar

zaterdag 24 september 2022 14:30

Op 21 augustus 2021 bestond postduivenvereniging Welkom 100 jaar. Op dat moment kon at door corona niet groots gevierd worden, maar... daar komt nu verandering in. 

Op 21 augustus 1921 is postduivenvereniging Welkom in Uden opgericht door de heren K. Schouwenaars, G. Schulthuis, J. Broekhaus en W. de Mortel. De eerste jaren was de vereniging gevestigd bij café restaurant ‘Stationszicht’. Op het hoogtepunt bestond de vereniging uit meer dan 100 leden. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 50 leden en is daarmee één van de grootste verenigingen in Brabant.De huidige leden zijn afkomstig uit Uden, Nistelrode, Volkel, Zeeland en Odiliapeel. Een hoogtepunt uit de geschiedenis van de club is de bouw van het huidige clubgebouw dat grotendeels door eigen leden is gebouwd en is opgeleverd in 1996. Daarvoor was de vereniging gevestigd in meerdere horecagelegenheden. Naast de wekelijkse wedvluchten die van april tot en met september worden georganiseerd, worden ieder jaar ook andere (neven)activiteiten gehouden zoals bowlen, barbecue en vissen. Verder wordt er jaarlijks een onderlinge tentoonstelling in het clubgebouw aan de Hockeyweg in Uden gehouden. 

De afgelopen jaren is het gebouw flink opgeknapt. Zo is onder andere het dak voorzien van een nieuwe bitumen daklaag en zijn er binnen de nodige aanpassingen gedaan. Dit wordt zoveel mogelijk door eigen enthousiaste leden gedaan. Op de Nationale vluchten doet de vereniging regelmatig van zich spreken door vroege prijzen te vliegen. Ook zijn er regelmatig leden van de vereniging die bij de top van de nationale hokkampioenschappen vermeld staan. Een aantal jaren geleden was de vereniging de beste vereniging van Nederland. Dit wordt gemeten aan de hand van de vliegprestaties van de individuele leden op alle vliegonderdelen. Door de coronamaatregelen heeft er helaas in 2021 geen receptie kunnen plaatsvinden. Wel hebben we met eigen leden een geslaagde zomerbarbecue georganiseerd in augustus van 2021. 

De receptie en de feestavond die daarop aansluit (voor eigen leden) zal gehouden worden op zaterdag 24 september. Door de toenemende vergrijzing is het aantal leden de afgelopen jaren flink afgenomen. Gelukkig heeft de vereniging ook nog een aantal enthousiaste jonge leden waardoor het bestaan van de vereniging voorlopig nog niet in gevaar komt en daardoor zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet. Plezier in de vereniging is het belangrijkste voor de beleving van de duivensport en de belangrijkste pijler voor een gezonde vereniging. Oud-leden zijn van harte uitgenodigd voor de receptie en/of op de feestavond op 24 september van 14.30 tot 16.30 uur en/of de avond vanaf 20.00 uur. Waar? Hockeyweg 12 in Uden.

Locatie