Afbeelding

Maashorst Smaak Safari www.maashorstsmaaksafari.nl

vrijdag 2 september 11:00 - 20:00

MAASHORST - De naam zegt het helemaal; in natuurgebied de Maashorst ga je op ontdekkingsreis ofwel safari en kun je genieten van de heerlijke smaken die Maashorst Ondernemers te bieden hebben. Er zijn twee fietstochten, waarbij er één in Nistelrode start en de andere in Zeeland. Ze zijn beide 40 kilometer en gebaseerd op knooppunten. In de route die je koopt zijn ook alle ‘hotspots’ omschreven en weet je vooraf wat er zoal op je pad komt. Per route zijn er drie horecalocaties die ieder een gang serveren; voor-, hoofd- of nagerecht, op basis van een verrassingsmenu.

Safari
Een safari is een jacht- of foto-en-film-expedities. “Bij deze smaaksafari willen we er geen lange reis van maken, maar het is wel een verrassende ontdekkingstocht. De deelnemers ervaren hoe mooi en afwisselend natuurgebied De Maashorst is en kunnen naar wens met foto- of filmcamera hun hart ophalen, maar vooral met veel zin in heerlijke gerechten bij onze Maashorst Ondernemers aanschuiven”, vertelt Rian van Schijndel, voorzitter van MOOS. “Bij het bestuur van MOOS stond al lange tijd de wens op het verlanglijstje, om routes te maken die de bezoekers naar haar ondernemers leiden, maar tijd ontbrak. Tot in 2020, waar tijdens corona Maashorst ondernemers de handen ineen sloegen en de eerste Maashorst Smaak Safari introduceerden. Nu twee jaar later is het initiatief weer opgepakt, met enkele aanpassingen in het concept en staan er twee nieuwe routes online om te reserveren.”

Uitvoering
“We zeggen steeds dat we geen organisatiebureau zijn, maar dit mooie initiatief konden we niet laten liggen”, vertelt Heidi Verwijst aanvullend. Zij is samen met Rian van Schijndel eigenaar van Bernheze Media, welke dit initiatief vrijwillig ondersteunde in 2020. “Soms ontstaan nieuwe initiatieven en soms zijn ze zo mooi, dat we ze niet meer willen missen.” Het vervolg bleef uit bij de vorige organisatie, maar toen Rian voorstelde de organisatie met Bernheze Media over te nemen, was Heidi meteen enthousiast. Er werd een route uitgestippeld en ondernemers werd gevraagd om hun medewerking en gastvrijheid. Zij waren meteen weer positief gestemd.

Net anders
Rian: “Ook de aanpassingen in de uitvoering werden positief ontvangen. We beginnen deze zomer met twee routes. Van 29 juli tot en met 25 september kun je voor elke vrijdag, zaterdag of zondag reserveren. Reserveren is nu al mogelijk op www.maashorstsmaaksafari.nl. Na reservering krijgen de deelnemende horecalocaties bericht hierover en de route wordt je toegestuurd via de mail. Bij de route zitten de hot spots die je onderweg tegenkomt.

Mooie omgeving
Rian: “Laten we deze zomer ontspannen, want dat kan heel goed fietsend. Zelfs wij zijn verrast van hoe mooi de route is, er zaten paden bij waar ik zelfs nog niet geweest was. Er is nog veel te ontdekken. Fijn dat ook weer gewoon bij de horeca gegeten kan worden, in tegenstelling tot de editie van 2020. Ook kregen we bij de eerste editie als reactie dat het aanbod van gerechten best veel was. Vandaar nu deze opzet dat je geen zes locaties langsgaat, maar slechts drie.” De prijs van deelname voor het driegangendiner met de route is € 39,95 per persoon, waarbij de drankjes niet zijn inbegrepen.

Er zijn dit jaar ook twee momenten per dag om te starten. Vorige editie was de route langer en was je de hele dag onderweg. Nu zijn de routes 40 kilometer en dit zorgt dat je, inclusief het eten, minimaal vijf uur onderweg bent. De starttijden zijn om 11.00 uur en 14.30 uur. 

Het belangrijkste doel is het genieten van wat natuurgebied De Maashorst en het gebied eromheen te bieden hebben aan natuur, cultuur en gastvrije ondernemers. “Hopende dat veel mensen van het gebied en van de verrassende gerechten gaan genieten, wensen we iedereen heel veel plezier.”

.