Afbeelding

Open Schaapskooi

zaterdag 6 augustus 2022 9:00

ZEELAND - Op zaterdagochtend 6 augustus is het weer Open Schaapskooi op landgoed Nabbegat. Met hun schapen doen Wim en Joke Jans aan natuurbegrazing. Met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer op natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin of de Overloonse Duinen. Op 6 augustus kun je een kijkje komen nemen in de Schaapskooi en kennismaken met de herders en de ‘woldames’ van Wild van Maashorstwol. Zij vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is met wol. Ook is het mogelijk om een demonstratie of workshop te boeken. Natuurlijk kun je bij de schaapskooi ook terecht voor de verkoop van lamsvlees.

Speurtocht voor het hele gezin
Vol trots wordt 6 augustus de gezinsspeurtocht georganiseerd. In de schaapskooi is een speurtocht met de route op te halen. Deze wandelroute gaat over een deel van het landgoed waar je ook de herder kunt treffen met de kudde. Onderweg kom je een aantal vragen tegen. Weet je alle vragen goed te beantwoorden, dan is er (voor de kinderen) een kleine verrassing in de schaapskooi. De speurtocht kost € 2,50.

Workshops wol
Zaterdag 6 augustus kun je meedoen met twee verschillende workshops. Voor kinderen is er een workshop mini schilderij vilten. De workshop duurt maximaal 1 uur en kost € 9,95 per kind. Aanvang tussen 9.00 en 11.30 uur, aanmelden is niet nodig. Voor volwassen is er een workshop vachtkleed vilten. Er is plek voor maximaal acht deelnemers. Kosten voor deze workshop zijn
€ 99,- per persoon en dat is inclusief soep, koffie/thee met koek, gekaarde wol, ruwe vacht van het Kempisch heideschaap en het gebruik van alle viltbenodigdheden. Aanvang 9.00, einde is om 16.00 uur. Aanmelden via wildvanmaashorstwol@gmail.com.

Spinsters zijn welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om gezellig met elkaar te spinnen en ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie Open Schaapskooi
Publiek is van harte welkom tussen 9.00 en 12.00 uur, de toegang is gratis. Het parkeren is bij de schaapskooi en je kunt daarvoor de bordjes volgen. Het adres is Nabbegat 9 in Zeeland.

Locatie

  • Nabbegat

    Nabbegat 9
    5411RM 0,Zeeland