• Alles
  • (7)
    Activiteit
  • (4)
    Kunst & Cultuur

Duurzame Huizen Route

zaterdag 30 oktober 9:00 uur

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste huiseigenaren in heel Nederland stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl.

Eén van de huiseigenaren die meedoet is Remco Boer uit Heeswijk-Dinther. “De afgelopen jaren hebben we onze woonboerderij uit 1890 geheel gemoderniseerd en verduurzaamd. Zo hebben we gevelisolatie en triple glas laten plaatsen. Ook hebben we inmiddels een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen”, aldus Remco. Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt hij graag hoe hij deze maatregelen heeft toegepast.

Inschrijven voor een bezoek

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven bij één of meer duurzame huizen in Nederland. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november. 

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door 145 gemeenten, waaronder gemeente Bernheze. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Zelf een duurzaam huis?

Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen kan zich aanmelden voor de Duurzame Huizen Route 2021 via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Deelnemers maken bovendien kans op twee nachtjes weg naar de duurzame B&B de Nachtdijk in het Utrechtse Cothen.
deel deze activiteit