• Alles
  • (14)
    Activiteit
  • (1)
    Kinderen & Jongeren

Start: Foto-expositie MIST

dinsdag 21 september 10:00 uur

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Bibliotheek Bernheze besteedt de hele week aandacht aan dementie met een foto-expositie, een training Samen Dementievriendelijk en een presentatie over de Dementheek. Dit jaar is het thema ‘De vele gezichten van dementie’.

Foto-expositie MIST

In samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en Dementievriendelijk Bernheze presenteert de Bibliotheek van vrijdag 17 september tot en met zaterdag 25 september de digitale foto-expositie MIST. In deze expositie worden partners van jonge mensen met dementie in beeld gebracht.

Vaak wordt bij dementie gedacht aan oudere mensen. In Nederland zijn er 12.000 jonge mensen (25- tot 65-jarigen) met dementie gediagnosticeerd. MIST wil dementie op jonge leeftijd onder de aandacht brengen. Het project MIST bestaat onder andere uit een foto-expositie met portretten van partners van jonge mensen met dementie.

Het bijbehorende boek MIST, partners van jonge mensen met dementie in beeld, ligt bij de expositie ter inzage. In het boek vertellen de partners wat de impact is van dementie op jonge leeftijd.

Voor meer informatie: www.mist-jong-dementie.nl 

Dementheek en training Samen dementievriendelijk

Naast de expositie wordt de Dementheek onder de aandacht gebracht. Dit is een collectie boeken, spellen en andere materialen vóór en over mensen met dementie. Deze collectie is te leen in de Bibliotheek en bijvoorbeeld ook interessant voor mantelzorgers.

Wil je meer weten over de Dementheek? Kom dan naar de presentatie die we geven over de Dementheek:

Dinsdag 21 september van 10.00 tot 11.30 uur Bibliotheek Heeswijk Dinther

Donderdag 23 september van 10.00 tot 11.30 uur Bibliotheek Nistelrode

Ben je benieuwd hoe je goed kunt omgaan met dementie? Kom dan naar de training Samen Dementievriendelijk. De gratis training is op dinsdag 21 september van 14.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Heesch.

Het is vanwege een maximaal aantal personen verplicht om je vooraf aan te melden voor de presentatie en de training. Aanmelden kan via www.bibliotheekbernheze.nl

De foto-expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van elke Bibliotheek.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek
Heeswijk-Dinther
Plein 1969 4
5473CA


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.